Bedrijfs administratieve automatisering op maat
+31 (343) 758252 / +31 (651) 394247

Conversie Clipper

Het converteren van oude Clipper programmatuur naar 32bit is nu mogelijk indien u beschikt over alle broncode. Clipper programmatuur die gemaakt is voor Clipper 87 t/m Clipper 5.2e is geschikt voor conversie.

Waarom converteren?

Steeds snellere computers en nieuwe Windows versies (XP , Windows-7, Windows-8 en Windows-10) leveren in toenemende mate problemen op bij het draaien van 16bit Clipper programmatuur. Daarnaast is het verkrijgen van printers die door 16bit programmatuur aangestuurd worden een steeds grotere uitdaging. Uw investeringen in het verleden gaan niet verloren !! Na de conversie naar 32bit heeft u exact hetzelfde programma, zonder verlies van functionaliteit. Het gebruik van de toetsen is identiek, en zelfs de schermen zien er exact hetzelfde uit. Uw medewerkers kunnen meteen aan de slag. Het is zelfs mogelijk (met enkele beperkingen) om het oude Clipper programma en de 32bit versie gelijktijdig te gebruiken op dezelfde database ! Nadat uw programma is geconverteerd naar 32bit kan het worden aangepast voor het afdrukken naar Windows printers. Indien gewenst kan andere windows functionaliteit (bijvoorbeeld e-mail) toegevoegd worden. Het resultaat is een z.g. “HYBRIDE” applicatie. Het hoofdprogramma is zoals u nu gewend bent, met hier en daar toegevoegde windows functionaliteit.

Hoe verder?

Nadat uw belangrijkste problemen zijn verholpen (het draait nu probleemloos op de nieuwste Windows versies) bestaat de mogelijkheid om uw programma te laten omzetten naar een volledig windows programma. Dit proces betekend in de praktijk dat de schermen omgezet worden naar windows. Tijdens dit proces kunt u het 32bit (geconverteerde clipper) programma gelijktijdig gebruiken met het nieuw te ontwikkelen windows versie van uw programma. Onderstaand vindt u een voorbeeld van een (geconverteerde) applicatie en een windows versie. Eerste het venster in van de Clipper applicatie geconverteerd naar 32bit.

En het venster van de Clipper applicatie geconverteerd naar 32bit windows.

Bijzonderheden

De benodigde tijd voor het converteren van een Clipper applicatie is gerelateerd aan de hoeveelheid broncode mits er geen gebruik gemaakt is van externe hulpprogramma’s zoals bijvoorbeeld DGE (Grafieken) of Clipwin. Het converteren van Clipper 5.3 programmatuur is niet altijd mogelijk. Dit is afhankelijk van de gebruikte methodiek. De broncode wordt aangepast en gecompileerd met Xbase++. Het programma kan dan draaien op alle recentie Windows werkplek en server versies, m.u.v. Windows Mobile en Windows Rt..